tisdag 8 september 2009

Husbygget fortskrider....

Nu händer det ju inte lika dramatiska saker varje dag som när stommen restes och takstolarna kom på. Mycket jobb hela tiden, men inte lika synligt och det tycker ju inte jag är lika kul :=) Därför är jag inte ute på tomten varje dag nu som jag var innan. Men Marcus tar med kameran och dokumenterar dagens arbete och helhetsbilden.

Vi har en till två snickare som hjälper oss varje dag. Meningen var väl från början att vi inte skulle ha fackhjälp längre än till stomresningen och taket, men nu när vi börjat bygga så känner vi att vi vill flytta in så fort som möjligt. Så vi kommer att ta hjälp av våra duktiga snickare en längre tid än planerat. Idag håller Marcus och en snickare på med takstolarna på huset, vi jobbar på att få täckt hus så snart som möjligt. Denna vecka vore trevligt men vi får se. Visar lite bilder på vårat underbara bygge!! Vet att det kan tyckas att det inte är SÅ stor skillnad på bilderna nu, men lite skillnad är det ;=)
Ha det! /Elin
En jordfräsare som vi visst har på tomten.

Här ser vi burspråket.

Huset från baksidan och sidan...

Närbild på anordningen med limträbalkarna och takstolarna på huset.

Garaget är nu täckt.

2 kommentarer:

  1. Hej Elin o Macke.Vad roligt att se att det går framåt och att det hela tiden händer något nytt. Det är säkert klokt att ha hjälp med snickrandet, yrkesfolk får mycket att hända. Jag blev så glad att se att ni tog en ledig dag från bygget och åkte på familjepiknik till Sigtuna. Det gör gott att ta hand om varandra och tänka på något helt annat än bygget. Få se när ni får flytta in:-) Här rullar livet på med fullt program, mycket att stå i med äppel, vinbär, krusbär, potatis, fotboll, möten, skolor...Vore kul att ta en break och besöka er men det får bli senare! Önskar så ibland att jag bara kunde svänga in på en kaffe till dej Elin, saknar din gemenskap, men vi har i allafall denna sida att koppla upp på:-) Många kramar Lene

    SvaraRadera
  2. Hej Lene! Så kul att höra ifrån dig! Låter som att ni har det fullt upp! Här känns det som att det är lugnet före stormen :=) Skulle verkligen vara kul om man kunde titta förbi lite mer spontant liksom, men svårt med avståndet. Hälsa familjen kramar från oss!

    SvaraRadera