onsdag 13 maj 2009

Finns det en lösning på vår plan?

Planlösning hit och planlösning dit. Köks-öns vara eller icke vara.
Vi har ritat, tagit hänsyn till dittan och dattan, låtit någon annan rita, sågat och blivit sågade.
Förhoppningsvis blir det väl ett hus i skogsbacken innan sommaren tagit slut men för att det ska hända måste vi lösa planlösningen.
Vi har en erfaren arkitekt och en erfaren byggmästare till vår hjälp men när åsikterna går isär kan tongångarna bli hårda. 
Min erfarenhet av detta är att måste hålla huvudet kallt, tänka rationellt och inte blanda in känslor men då man har burit på drömmen och ett visst hus, med ett visst kök eller badrum under en längre tid så är det inte lätt att stänga känslorna ute.
Men när det riktigt kör ihop sig så är det bra att komma ihåg..

"Där kloka råd saknas kommer folket på fall, när många ger goda råd går det väl"  Ordspråksboken 11:14

Men hur avgör man vad som är ett gott råd?
I vårt fall försöker vi lyssna där vår egen erfarenhet brister som t.ex. brandklassificeringar eller konstruktions lösningar, vi försöker också lyssna på åsikter om det estetiska men på det området lyssnar man bättre då man vet att rådgivaren är en estet.
Om rådgivarna är ens omedelbara familj bör väl rådet vara gott?
Och de fall där rådet inte är gott? - det går vi inte in på här.

Fasad ritningarna verkar i alla fall bli av, men först måste vi veta antal och storlek på fönstren och det är och andra sidan en fråga om planlösning.. suck!
Skönt att få skriva av sig lite grann, känner mig samlad nog för att ta ann uppgiften att bestämma fönster.
Ciao!

2 kommentarer:

  1. Heja Macke o Elin. Kul att titta in på denna sida. Jo ni är inne i ett turbulent skede med att äntligen få ner alla drömmar på papper konkret. Kräver mycket tankearbete och många råd! Men håll ut! När det gäller råd från familjemedlemmar kan det alltid bli missförstånd och känslosamt men kom ihåg att just när det gäller familjen så känner man dem så väl att trots våra olikheter, personligheter och kantigheter så är ändå intensionerna o hjärtat inställt på ert bästa! Kan vara svårt att se ibland men påminn er så lättar trycket:-) Snart ses vi livenä. Med önskan om en dag med inspiration, tålamod och glädje, hugh sis L

    SvaraRadera
  2. Haha, vad roligt med en husbyggarblogg. känns fint att få följa era planer så här på avstånd. Men avståndet krymper och imorgon ses vi! glöm inte berätta det för astrid, så hon inte får en chock=)

    kram
    julia

    SvaraRadera