söndag 24 maj 2009

Handlingen..

Snart skall bygglovs handlingarna skickas in. Planlösningen är i princip gjord, fasad ritningen borde vara klar i helgen och igår vägde vi av höjderna på tomten. Spännande att se hur det hela kommer att utveckla sig.
I helgen som gått har vi haft besök från Finland i form av min syster Lene och hennes man Tom plus barn och samtidigt har Ulf Ekmans Vår- seminarium pågått.
Och som engagerad körmedlem fick man lov till att sjunga en hel del i samband med detta.
Men i det förra inlägget skrev jag om bekymret kring vårt kök och köks-ö.
Hur som haver så kände jag mig inte helt bekväm med den planlösning vi gjort på köket och eftersom vår byggmästare var på affärs resa till Israel, min syster och familj var på besök och jag sjöng i kören under seminariet så fick man det miljöombyte man behövde.
I allt detta gavs det ändå utrymme för eftertanke eller distans som det brukar heta och då kunde hela köks idén sjunka in.
När vi då besökte IKEA´s matbespisning passade vi på att gå till köks avdelningen för inspiration och det var då som en tidigare idé om köks-ön återigen gjorde sig påmind.
Det är alltid en sak att titta på ett kök i en tidning och samtidigt rita upp sitt eget drömkök med måttsättning MEN en helt annan sak när man ser kök i verklighet.
Jag är rätt så visionär eller drömsk av mig och målar ofta upp 3-D bilder i mitt sinne om hur man stiger in i olika rum och hur man rör sig osv, sen försöker jag ofta måla upp detta på papper men det som kan upplevas som trångt på papper kan ofta upplevas tvärtom i verkligheten.
Hur som helst så var det ett kök med en halv köks-ö där vi får en fullt stor köks-ö men i vinkel och där den sitter ihop med ändan av den övriga bänkskivan och då får vi också utrymme för barstolar igen.
Om vi ska tala om känslor så känns denna ide väldigt tillfredsställande.
Så är jag bekväm med detta nu då?
Njaeej, jag hade ju ställt till det så med alla mina förslag på olika köks lösningar tidigare så när jag så bestämt mig för hur jag ville ha det så var många glada över att få ett slut på detta köks hysteri.
Den då färdiga idén gick från byggmästaren till arkitekten och så fick vi färdigt planlösningen så att vi kunde göra El och VVS ritningar och kunna skicka in bygglovs handlingarna. 
Bygglovs handlingarna skulle ju som tidigare nämnt skickas in i morgon eller övermorgon och då skulle en sådan här ändring kräva för mycket tid och arbete.
Men man kan inte gå omkring med ofrid inom sig så detta förslag måste jag helt enkelt lägga fram. Och hur detta förslag kommer att mottas ligger nog mest i själva utformandet av utlägget.
För att detta förslag överhuvudtaget skall kunna få någon slags genomslags kraft måste man helt enkelt rita upp det fullt ut som man tänkt sig och skal enligt samt mått sätta och beskriva för och nackdelar med denna typ av kös-ö.
Och innan man sen skickat iväg detta förslag gör man gott i att be en bön över förslaget och sen tro Gud om att han svarar på denna bön.
Här till sist måste jag bara rekommendera ett album som jag just nu suttit och lyssnat på genom Spotify och det heter: "Everlasting God: 25 Modern Worship Favorites" (2008)
Nu måste jag börja rita ifall jag vill ha ett färdigt förslag innan jag skall lägga mig så lev väl och God Bless Sweden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar