fredag 21 augusti 2009

Garagestommen

Från att bara ha sett dessa (visserligen fina men ändå :) betongplattor ett par veckor så ville man se mer!! Och det får man nu!! Äntligen börjar stommen resa och helt plötsligt är det ett hus som börjar utkristalliserar sig, så häftigt! Stommen runt garaget blev klar i onsdags och har så smått börjat bli klädd med gipsskivor. Takstolarna kommer färdiga och levereras någon gång nästa vecka. Igår (Torsdag) var man 4 man på bygget och då var det husets tur att få sin stomme byggd. Pga att det blåste så mycket så väntade vi med att börja resa stommen. Men killarna kom en bra bit på väg med att bygga stommarna.

Den delen av garaget som är gipsbeklädd är framsidan av gäststugan. Man ser entren i mittn och ett fönster på vardera sida om dörren. Infarten till carporten är den närmast den blå containern och till vänster om den har vi ett garage. Gäststugan och garaget sitter alltså ihop i en enda byggnad.

Fin vy från skogen mot baksidan av garaget.

När jag kom ut till tomten igår var det fullt ös. Oj, vad de jobbade! Riktigt effektiva och duktiga snickare som vi fått tag på. DE jobbade med stommen till framsidan av huset igår. Pga blåsten reste vi aldrig stommen. Men i skrivandets stund så är dom resta. Visar bilder ikväll!

Marcus och Börje snickrade ihop stommen t burspråket.

Här ligger stommarna till framsidan gipsbeklädda och färdiga att resas så fort vinden mojnat.

1 kommentar:

  1. Hejsan kära släktingar.
    Det är syster Moca som bara vill meddela att Ni finns i våra tankar och vi hoppas att allt ska gå bra med både bygget och beibin som är på antågande:-) Vi väntar med spänning här i Finland. Ert bygge ser ju ut att framskrida med väldig fart! Ha det så gott och hälsa ALLA!
    Kram Moca

    SvaraRadera