lördag 29 augusti 2009

Takstolar till Garaget!

I går eftermiddag kom äntligen de efterlängtade takstolarna till garaget och limträbalkarna (stommen till takstolarna på huset.) Vi gör takstolarna till huset själva. Varorna kom sent på eftermiddagen men vi hann få upp takstolarna innan snickarna gick hem för dagen. Vi skulle egentligen haft en annan lastbil med högre kran men den satt fast på ett annat jobb. därför fick vi vänta med att lyfta upp de två limträbalkarna till huset. En större kran kommer i början på nästa vecka. Annat som gjorts på huset är takstolar till burspråket. Två järnbalkar har satts in i huset och stommen på andra våningens baksida är också klar. Gavelspetsarna (gavlarna på andra våningen) är klara på ena sidan och på började på den andra.

Åntligen kommer takstolarna!

Jag och dottern sitter på en stor sten vid tomtgränsen bakom garaget för att kunna dokumentera detta :=) "Men usch, ska han stå och balansera där uppe på kanten? Tur att det inte är Marcus som står där", tänker jag. Livet som snickare känns definitivt inte tryggt efter att ha beskådat denna procedur....!!!

Nu är den 10:e och sista takstolen på plats. Visst är det vackert! :=)

Järnbalken som sattes in i huset.

3 kommentarer:

 1. Oj, det händer verkligen saker nu. Ni är i ett skede då det som görs syns väldans bra och visst är det vackert. Snart blir det för er att göra kniviga val när det kommer till tapeter och sådant, det är också kul men betydligt svårare:-)Njut nu när formerna skjuter upp, det skulle vara roligt att komma och titta live till ert bygge. Heja på, kram från Alva o Lene i Sundom.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Kul att jag hitta hit, alltid skoj med fler nyggnations bloggar :D
  Vad bygger ni för hus?
  Ser ut att bli väldigt fint..
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Hej Lene & Alva!:=) Har börjat ana att det kommer att bli mkt val framöver....eftersom mkt händer på en gång så måste man vara snabb i besluten också. Fredric var här en kortis idag och han var nöjd med vad han såg, känns skönt :=) Ha det gott och hälsa alla. Astrid pratar en massa om er! :=)
  Hej Maria! Vi bygger 1 1/2 plans hus som vi med hjälp av en arkitekt ritat själva. Färg: vitt med svart tak.
  /Elin

  SvaraRadera